Så fik jeg prøvet Hr sur, er dog ikke helt tilfreds med resultatet, men kommer sig måske af, at jeg er elendig til at følge en opskrift.
Derfor er denne opskrift i ca mål:-)
5 dl vand
3 ,5 dl ølands-hvedemel
5,5 dl alm. økologisk hvedemel
2 dl surdej
10g gær
25 g salt
2 spsk mørk argave sirup ( En hvilken som helst sirup, eller almindelig sukker kan sagten bruges!)
Gæren opløses i vandet, mel, sukker og salt tilsættes og den æltes godt, jeg satte den min køkkenmaskine til at gøre arbejdet:-) Jeg lød brødet hæve ca 3 timer, hvorefter jeg slog det op, og lod det hæve i yderligere 1 time. Satte det i en brand varm oven og bagte det ved 200grader i ca 45 minutter.
Resultatet er jeg knap så tilfreds med, syntes ikke rigtig surdejen gav så meget smag, som jeg havde håbet. Det hævede vist heller ikke helt længe nok i anden omgang, men ellers et okay brød, vil forsøge mig igen med min hr. sur en af dagene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar