Havre flager opskrift fundet på kvalimad.dk |
giver ca. 18 stk. (9 dobbelte)
- 75 g smør
- 100 g havregryn
- 1 æg
- 125 g sukker
- 1spsk mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker (kan undværes)
- revet skal af 1 appelsin (kun til orangeflager)
Smelt smørret i en gryde. Sluk for den så snart det er smeltet.Kom sukker og æg i gryden og rør det hurtigt sammen til en grov creme. Kom resten af ingredienserne i gryden og rør det hurtigt sammen. Sørg for at bagepulveret bliver fordelt godt imellem melet og havregrynene. Kom så 9 styk på en bradepande (3x3). Hver af dem skal være 1 spsk (15ml). Hvilket i dette tilfælde er nemmest at opnå ved at tage en ½ almindelig spiseske med top. Du behøver ikke gøre dem flade. Det skal bagepulveret og ovnens varme nok gøre for dig. Bare læg dem i en klump. Bages i ca. 10 minutter ved 175 grader varmluft. Vend bradepanden efter 6-7 minutter hvis din ovn ikke varmer helt jævnt. Det gør de fleste ovne ikke... Det må gerne være godt brune, men hold øje med at de ikke bliver alt for mørke. Det går lige pludselig stærkt! Når de er mørke i kanten er de færdige.
Resultatet blev okay... næste gang vil jeg tilsætte lidt revet appelsinskal, og være opmærksom på at de bliver noget tynder.. de blev lige tygge nok! Overvejer at forsøge at tilsætte chokoladen også, så jeg er fri for at pensle dem i chokolade efter de har været i ovenen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar