For mig har det ikke været en rigtig dansk sommer uden jordbær tærte, fik ikke taget ret mange billeder af selve proessen, men her er hvad det kunne blive til:-)
Mazarin bunde med vanilje creme. |
Det færdige resultat. |
Opskrift:
100 g smør
80 g flormelis
1 nip salt
200 g mel
2 æggeblommer
2 spsk koldt vand
Mazarinmasse bund.
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
Vanillecreme
2 æg
30 g maizenamel
korn + stang af ½ vanillestang
½ l sødmælk
75 g rørsukker
Desuden
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
500 g friske jordbær
2 æg
30 g maizenamel
korn + stang af ½ vanillestang
½ l sødmælk
75 g rørsukker
Desuden
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
500 g friske jordbær
Fremgangsmåde
Mørdej æltes med smør, salt og sukker sammen, mel og æggeblommerne kommes i. Når blandingen er rørt sammen tilsættes koldt vand. Ælt forsigtigt sammen til du har en dejklump. Drys let med mel. Lad dejen hvile i 1 time i køleskabet.
Mørdej æltes med smør, salt og sukker sammen, mel og æggeblommerne kommes i. Når blandingen er rørt sammen tilsættes koldt vand. Ælt forsigtigt sammen til du har en dejklump. Drys let med mel. Lad dejen hvile i 1 time i køleskabet.
Imens laves mazarinmassen. Pisk marcipan og rørsukker sammen, tilsæt smør og pisk igen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt, hvorefter melet tilsættes massen.
Pensel en tærteform med lidt olie. Rul mør dejen ud og læg den i tærteformen. Prøv så vidt muligt at få lavet en pæn kant.
Fordel mazarinmassen ud over den, og bag tærten i en 200 grader varm ovn i 25-30 minutter – eller til mazarinmassen giver let efter. Lad bunden køle helt af.
Imens laves vanillecremen. Pisk æg og maizenamel sammen i en gryde. Tilsæt mælk, vanillekorn og stang, samt rørsukker, og kog det hele op i 1 minut under omrøring. Lad cremen køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad og pensel den på bunden. Lad det størkne lidt.
Pisk fløden til flødeskum ved middellav hastighed, Bland vanillecremen i.
Fordel cremen over bunden, og pynt med halverede friske jordbær og mynte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar