Du skal bruge følgende:
Ca. 1 kg Amo Rugmel
200 g Amo Hvedemel
6 dl kærnemælk
3 dl vand
50 g gær
1 spsk. salt
Klar til hævning. |
Sådan gør du:
1. Bland kærnemælk og vand, og lun det til håndvarmt (37° C). Opløs gæren heri, og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er ensartet.
2. Hæver tildækket og lunt cirka. 40 min.
3. Ælt dejen igennem og form den til 2
kugler. Trilles til 2 lange brød. Læg brødene i smurte 2½ liters bageforme. / Eller de formes til boller.
4. Efterhæver tildækket og lunt, til dejen når
kanten af formen, cirka. 20 min.
5. Pensles brødene/ bollerne med koldt vand, og prik dem med en gaffel.
Bagetid: Stil brødene/bollerne nederst i en kold ovn på en bagerist. Tænd ovnen og bag brødene cirka. 1 time og 15 min. ved 200° C (varmluft 180° C). /Bolle bages cirka 30 min, alt efter størrelsen, hold øje med dem!
6. Tag straks de færdigbagte brød ud af formene, og afkøl dem på en bagerist.
2. Hæver tildækket og lunt cirka. 40 min.
3. Ælt dejen igennem og form den til 2
kugler. Trilles til 2 lange brød. Læg brødene i smurte 2½ liters bageforme. / Eller de formes til boller.
4. Efterhæver tildækket og lunt, til dejen når
Det færdig resultat. |
5. Pensles brødene/ bollerne med koldt vand, og prik dem med en gaffel.
Bagetid: Stil brødene/bollerne nederst i en kold ovn på en bagerist. Tænd ovnen og bag brødene cirka. 1 time og 15 min. ved 200° C (varmluft 180° C). /Bolle bages cirka 30 min, alt efter størrelsen, hold øje med dem!
6. Tag straks de færdigbagte brød ud af formene, og afkøl dem på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar